Uanset om du har fået ombetrukket et møbel eller sæderne i din bil, er pleje nødvendig. Slidtage, støv, snavs og især sol sætter spor på både læder og stof.

Vi vil ikke anbefale at imprægnere stof med indhold af uld, da uld i sig selv er selvrensende.
Vi anbefaler oftest stof fremstillet af uld til vores kunder, da det er langt mere slidstærkt og bæredygtigt end for eksempel bomuld.

Pleje af stof
Stof skal støvsuges ved halv effekt, gerne hver uge, med et mundstykke beregnet til møbler. Er det velourstof skal det støvsuges med luven.
Pletter skal fjernes med det samme. Du kan læse meget mere om pletfjernelse på stofproducenternes hjemmesider.

Pleje af læder
Læder kræver også en kærlig hånd – det kan hurtigt blive tørt, især hvis det får meget sollys.
Vi anbefaler sæbespåner, da du både får læderet (og træet, hvis der er tale om et træmøbel af massivt træ) rengjort i dybden, samt gjort det smudsafvisende. Når der er tale om sæbespåner, er det vigtigt at købe sæbespåner af ordentlig kvalitet – det vil sige animalsk sæbe uden tilsætning af optisk hvidt.
Det kan for eksempel købes hos Tibberup Høkeren.
Sæbespånerne skal piskes godt op i kogt vand, så der ikke kommer kalkpletter på læderet og så er det kun skummet, du skal bruge på en ren klud. Det kan være at din sofa skal tørres over et par gange, hvis den trænger meget og det kan du gøre 1-2 gange om året. Gør det gerne inden en ferie eller en weekend væk, hvis det er muligt. En gang imellem kan du også give læderet læderfedt. Her er det igen vigtigt at vælge rigtig læderfedt i god kvalitet.

God fornøjelse!

Før behandling med sæbespåner


Ægget efter behandling med sæbespåner
Efter behandling med sæbespåner